Πpи нaтиcĸaнe нa „X“, или aĸo пpoдължитe дa paзглeждaтe caйтa, Bиe пpиeмaтe вcичĸи биcĸвитĸи, чиятo цeл e пoдoбpявaнe нa нaвигaциятa, aнaлизa нa пoтpeблeниeтo и yчacтиe в пpoвeждaнeтo нa paзлични мaгĸeтингoви ĸaмпaнии.

Препарати за почистване на мебели

Препарати за почистване на мебели

Едва ли има дом в днешно време, в който препаратите да не играят значителна роля в процеса по поддържане на чистотата и хигиената. Различните препарати за дома имат множество приложения – от почистване на пода и отделните елементи от интериора до изпиране на дрехите и отпушване на каналите. В следващите редове ще разгледаме основните видове препарати за дома и ще ви дадем ценни съвети за това как да изберете най-подходящия за вашите нужди и изисквания артикул от тази категория. В допълнение, ще научите какви ползи и преимущества ще ви донесе пазаруването на препарати за дома от онлайн платформата Preparati.bg.


Кои са основните видове препарати за дома?Главният критерий, на базата на който препаратите за дома могат да се класифицират на отделни групи, са техните функции и приложения. Съобразно този критерий ще посочим три големи групи препарати за дома – перилни, почистващи и такива за канали. Нека да видим какви са особеностите и отличителните характеристики на всяка от споменатите групи препарати за дома:


Препарати за дома 1
Препарати за дома - подхранващ
1. Перилни препарати за дома – това са препарати за дома, които се използват в процеса на изпиране на дрехите. Няма значение дали въпросното изпиране става ръчно или за целта се използва автоматична перална машина. В категорията на перилните препарати за дома влизат доста разновидности такива – прах за пране, капсули за пране, омекотители, сапуни за пране и т.н. Изборът измежду тях става на базата на редица критерии, като например цвета на дрехите, температурата на водата, при която ще се перат, допълнителните функции (ароматизиране) и т.н.


2. Почистващи препарати за дома – от друга страна, почистващи се наричат препаратите за дома, служещи за поддържане на чистотата и хигиената на подове, стени, прозорци, домакински уреди и други елементи от интериора. Сред тях има универсални почистващи препарати за дома, както и такива с по-специализирани функции, насочени към конкретно приложение. Като пример за вторите можем да посочим продукти, предназначени за почистване на мебелите, или пък такива за съдове или стъклени повърхности.


3. За канали – като отделна категория препарати за дома ще обособим тези за отпушване на канали. Тяхната основна функция е да се справят с мазнините и другите натрупвания, и да възстановяват нормалната работа на канализационната система. По принцип препаратите за дома, които се използват за отпушване на канали, се разделят на два типа – биоензимни и химически. Специално за каналите в дома по-предпочитани са биоензимните препарати, които са направени от чисти природни продукти и не носят никакъв риск за човешкото здраве. От друга страна, химическите препарати биха могли да бъдат доста по-ефикасни, когато става въпрос за по-сериозни запушвания и проблеми с канализацията в дома.


На какви критерии трябва да отговарят препаратите, използвани във вашия дом?


Не само е нормално, но и абсолютно наложително да сте взискателни към препаратите, които ще бъдат използвани във вашия дом. Въпросните препарати за дома трябва да отговарят на редица критерии. Най-важните сред тях ще посочим по-надолу в текста:


- сигурност и безопасност – разбира се, няма как да не поставим човешката сигурност и безопасност на първо място. Препаратите за дома не трябва да носят риск за вашето здраве, както и за това на близките ви хора. За да се уверите в последното, ви съветваме винаги преди покупка да оглеждате етикетите със съдържанието на въпросните препарати за дома. И без да сте химик, бихте могли да научите доста полезна информация от тези етикети. А в случай, че искате допълнителни гаранции относно сигурността на продуктите, които използвате в дома си, ви съветваме да заложите на био препаратите. Качествените био препарати за дома са произведени според последните екологични норми и стандарти, като отделяните от тях вредни за човека и околната среда вещества са сведени до минимум.


- съответствие с желаното приложение – много внимавайте относно конкретните приложения на набелязания от вас препарат за дома. Има препарати за дома със сравнително по-широки приложения (пране, почистване и т.н.), както и по-тясно специализирани такива (за почистване на под, почистване на съдове). Ако не сте наясно с пълния спектър от приложения, за които може да се използва съответният препарат за дома, най-добре се обърнете към производителя или търговеца за повече информация.


- допълнителни функции и екстри– в зависимост от нуждите и изискванията си, бихте могли да потърсите препарат за дома, който освен нормалните за такъв тип продукти функции, да ви предоставя и допълнителни такива. Някои перилни препарати за дома например предоставят функцията „ароматизиране“, позволявайки дрехите ви освен чисти и спретнати, да са и наситени с аромати, които носят свежест и положителна енергия в ежедневието ви. В други перилни препарати за дома пък са добавени омекотители с оглед гарантирането на повече мекота на дрехата и нежност на нейния контакт с човешката кожа.


Препарати за дома от Preparati.bg


Най-големият български сайт за препарати – Preparati.bg е най-големият български сайт за препарати, в това число и на такива за дома. При нас е налице изключително богата и разнообразна продуктова гама от перилни, почистващи и препарати за каналите в дома. Продуктова гама, в която всеки един потребител може да открие подходящия продукт за своите нужди, изисквания и предпочитания.


Преимуществата на онлайн пазаруването – ние от Preparati.bg се стремим да предоставяме на клиентите си всички ползи и преимущества на онлайн пазаруването. Започвайки от удобната навигация, улесняваща намирането на желаните препарати за дома, и стигайки до бързите и опростени процедури за поръчка и доставка. Благодарение на Preparati.bg ще забравите за продължителните и изнервящи обиколки по специализираните магазини, които отнемат прекалено голяма част от вашето и без това напрегнато ежедневие.


Експресни доставки - Preparati.bg се грижи и за това поръчаните артикули да достигат възможно най-бързо до потребителя. Посредством клиентския си профил можете да следите във всеки един момент статуса на вашата поръчка. А в случай, че стойността на въпросната поръчка е над 100 лв, доставката става напълно безплатна за територията на град София.


Кои са основните видове препарати за дома?

На какви критерии трябва да отговарят препаратите, използвани във вашия дом?

Препарати за дома от Preparati.bg

Покажи:
Сортирай по:

HOME MAX PROTECTION - Спиртен разтвор за почистване на повърхности

HOME MAX PROTECTIONwith alcohol 70 % for cleaning surfacesСпиртен разтвор за почистване на повърхнос..

12.00лв Без данък: 12.00лв

VIKING - МУЛТИФУНКЦИОНАЛЕН ПОЧИСТВАЩ ПРЕПАРАТ

МУЛТИФУНКЦИОНАЛЕН ПОЧИСТВАЩ ПРЕПАРАТАЛКАЛЕНКонцентрат Почиства, обезмаслява, премахва непричтни..

2.00лв Без данък: 2.00лв

Мокри кърпи за почистване на мебели Sano

Предназначение: 20 бр. влажни кърпи за почистване на мебели. Подходящ за всички видове дърво, плото..

5.20лв Без данък: 5.20лв

Почистващ и подхранващ препарат за мебели Apta Nutri

Предназначение:Почистващ и подхранващ спрей за мебели Apta Nutri с пчелен восък и екстракт от к..

6.30лв Без данък: 6.30лв

Почистващ препарат за мебели антистатик Apta Caprizz

Предназначение:Препарат спрей за почистване на мебели антистатик Apta Caprizz. Благодарение на нова..

5.00лв Без данък: 5.00лв

Препарат за общо почистване Hyssopus Гора 1.5л

Препарат за общо почистване Hyssopus Гора 1.5л за професионална и масова употреба. Концентрат.Предна..

3.70лв Без данък: 3.70лв

Препарат за общо почистване Hyssopus Море 1.5л

За професионална и масова употреба. КонцентратПредназначение: за почистване на подове, ламинат, парк..

3.70лв Без данък: 3.70лв

Препарат за общо почистване Hyssopus Цветя 1.5л

Препарат за общо почистване Hyssopus Цветя 1.5л за професионална и масова употреба. КонцентратПредна..

3.70лв Без данък: 3.70лв

Препарат за почистване на мебели Sano (плик)

Сано спрей за мебели 4в1 – четири действия в едно: * Чисти * Полира * Защитава дървото * Отблъск..

4.80лв Без данък: 4.80лв

Препарат за почистване на мебели с помпа Sano

Сано спрей за мебели 4в1 – четири действия в едно: * Чисти * Полира * Защитава дървото * Отблъск..

6.90лв Без данък: 6.90лв

Пяна за почистване на баня, кухня и фаянс Max Cleaner

Описание:Универсален препарат за почистване на баня, кухня и WC Max Cleaner.Предназначение: Универса..

4.40лв Без данък: 4.40лв

Универсален почистващ препарат - спрей пяна "Пръскай и бърши" Sano

Предназначение: Универсален почистващ препарат - спрей пяна "Пръскай и бърши" Sano. Почиства в..

5.30лв Без данък: 5.30лв

Универсален почистващ препарат Sano "Пръскай и бърши"

Предназначение: Почиства всякакви повърхности от мазнини и мръсотия без изплакване, с подобрена ант..

3.40лв Без данък: 3.40лв

Универсален почистващ препарат Еко Профи 0.650л

Описание: Универсален почистващ препарат Еко Профи 0.650л.ЕКОПРОФИ – концентрат – нископен..

7.00лв Без данък: 7.00лв

Универсален почистващ препарат Еко Профи 1л

Описание: Универсален почистващ препарат Еко Профи 1л.- Универсален почистващ обезмасляващ препарат..

6.00лв Без данък: 6.00лв